Pagina 1 van 1

Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 06-09-2021 13:15
door Jazz
sc Heerenveen heeft Nick Bakker (29) voor de rest van het seizoen aan de selectie toegevoegd. De centrale verdediger speelde de afgelopen zes jaar bij FC Emmen en was sinds de zomer transfervrij. Daardoor kon de Friese eredivisionist hem buiten de transferwindow om vastleggen.

Voordat Bakker uitgroeide tot steunpilaar bij FC Emmen kwam hij uit voor FC Groningen. Bij de club uit zijn geboorteplaats doorliep hij de hele jeugdopleiding. Begin 2012 maakte de verdediger zijn debuut in het eerste elftal, in de thuiswedstrijd tegen PSV. In totaal speelde Bakker dertien jaar lang in het groen-wit.

In de zomer van 2016 vertrok Bakker naar FC Emmen. Daar schreef hij in het seizoen 2018/2019 historie door voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de eredivisie. Na 132 competitiewedstrijden in het rood-wit – waarvan 69 op het hoogste niveau – koos Bakker voor een nieuw avontuur.

Ervaring en karakter
Technisch manager Ferry de Haan is blij met het aantrekken van Bakker. "Centraal achterin lag aan het einde van de transferperiode niet onze prioriteit, maar we hebben altijd onze ogen en oren opengehouden voor versterking centraal achterin. Mede vanwege de langdurige afwezigheid van Pawel Bochniewicz. Met Nick halen we een ervaren verdediger met karakter in huis die zich in de eredivisie heeft bewezen."


Welkom! Op papier een extra centrale verdediger als backup. Was vorig seizoen een basisspeler voor Emmen. Contract tot de zomer.

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 06-09-2021 15:42
door DSCH
Verassende, maar ook wel logische versterking. Geeft wat meer opties achterin bij schorsingen en blessures.

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 06-09-2021 16:05
door igo
Fijn, erg welkom. Viel mij altijd positief op bij Emmen. Heb hem vorige maand ook genoemd als mogelijke vervanger voor Pawel, fijn dat Ferry meeleest :lol:

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 06-09-2021 17:00
door Heerenveen rules
Hebben we alleen nog maar mensen die verdragend kunnen halen? We hebben een spits nodig, er komt een CV. :lol:

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 08-09-2021 09:48
door Lipton
Heerenveen rules schreef:Hebben we alleen nog maar mensen die verdragend kunnen halen? We hebben een spits nodig, er komt een CV. :lol:


Kom maar op met een spits zonder contract die haalbaar is. Wellicht leest Ferry mee.

Ik denk dat Heerenveen hier slim gehandeld heeft, Nick zal geen topcontact hebben lijkt mij.

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 08-09-2021 10:07
door Superfries1994
Heerenveen rules schreef:Hebben we alleen nog maar mensen die verdragend kunnen halen? We hebben een spits nodig, er komt een CV. :lol:

Een verdediger was ook geen overbodige luxe.

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 03-04-2022 15:51
door Baggerraartje
Verreweg de beste verdediger!

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 03-04-2022 15:54
door Feanfan 1
Baggerraartje schreef:Verreweg de beste verdediger!

Ik weet niet of hij wacht op een aanbieding uit het buitenland, maar als het kan proberen te verlengen. En om mijn part volgend jaar ook gewoon 5-3-2 / 3-5-2-. Bij 4-4-2 vind ik hem iets kwetsbaarder
Aan zijn interview te horen denk ik dat hij zelf weg wil

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 03-04-2022 22:01
door Superfries1994
Feanfan 1 schreef:Ik weet niet of hij wacht op een aanbieding uit het buitenland, maar als het kan proberen te verlengen. En om mijn part volgend jaar ook gewoon 5-3-2 / 3-5-2-. Bij 4-4-2 vind ik hem iets kwetsbaarder
Aan zijn interview te horen denk ik dat hij zelf weg wil

Hij wilde voorafgaand aan dit seizoen al naar het buitenland volgens mij. Heeft daar ook de goede leeftijd voor, kan dat ook wel begrijpen. Speelt daarnaast een heel aardig seizoen, op dat slappe optreden bij die goal van NEC in februari na heb ik hem eigenlijk niet op veel fouten kunnen betrappen.

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 04-06-2022 19:09
door Superfries1994
Superfries1994 schreef:Hij wilde voorafgaand aan dit seizoen al naar het buitenland volgens mij. Heeft daar ook de goede leeftijd voor, kan dat ook wel begrijpen. Speelt daarnaast een heel aardig seizoen, op dat slappe optreden bij die goal van NEC in februari na heb ik hem eigenlijk niet op veel fouten kunnen betrappen.

Inderdaad naar het buitenland voor een seizoen. Al Arabi is zijn volgende werkgever. Erg jammer vind ik, in een systeem met drie centrale verdedigers deed hij het goed en omdat je met Bochniewicz en Van Aken twee jongens hebt met een linkerpoot die blessuregevoelig zijn, konden we hem goed gebruiken.

Re: Nick Bakker

BerichtGeplaatst: 04-06-2022 19:38
door fuotbalgek
Joos van Aken is inderdaad blessuregevoelig, maar na één kruisband blessure is het een voorbarige conclusie over pawel. Wel afwachten hoe hij terug komt, maar traint alweer een tijd met de groep dus dat beeld zal er aardig zijn.

Verder is al duidelijk gemaakt dat we minder kwantiteit en meer kwantiteit in de selectie moeten krijgen. Drie lcv is dan niet logisch, Pawel ligt nog vast en Joost is beter dat Bakker. Maar bij hem is het wel een kwestie van fitheid.

Rechts heb je Van Beek en Van Ottele en dan zaal er nog achter. Focus zal voorlopig op een nieuwe links en rechtsback komen te liggen, waar beide nog maar één optie is.