[Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

› andere clubs en andere spelletjes

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor sonnema » 25-10-2011 08:41

Sfeer was goed, veel complete italiaanse families op onze tribune "distinti".Een echt zondags uitje.
Mooi om te zien hoe gepassioneerd men het voetbal van jong tot oud beleefd.
Het arbitrale trio werd voortdurend verweten corrupt te zijn en ik moet zeggen dat de meeste beslissingen inderdaad in napolitaans voordeel waren.
Bij elke vermeende overtreding ging het hele stadion hevig tekeer tegen de scheids. Veel "bastardo"en "stronzo"gehoord aan zijn adres. :lol:
sonnema
Basisspeler
 
Berichten: 740
Geregistreerd op: 04-06-2003 09:19

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Fanatic 4-ever » 25-10-2011 10:30

Heerlijk, veel plezier nog bij de volgende wedstrijden daar!
Corruption is everywhere, fight it!
Avatar gebruiker
Fanatic 4-ever
Superster
 
Berichten: 6181
Geregistreerd op: 17-12-2004 22:21
Woonplaats: Oudeschoot

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Fanatic 4-ever » 25-10-2011 11:01

Hannover 96 - FC Kopenhagen

Afgelopen donderdag zijn we weer eens naar onze vrienden van Hannover afgereisd, waar men hun tweede thuiswedstrijd in de Europa League speelde, tegen FC Kopenhagen (inderdaad, waar Grindheim nu speelt). Men had tot nu toe 4 punten (gelijk tegen Luik thuis en uit bij Poltava gewonnen), terwijl Kopenhagen er 3 had (verloren van Luik en gewonnen van Poltava). Bij winst zou Hannover dus een grote stap zetten richting de volgende ronde.

Wij vertrokken rond 2 uur uit Heerenveen, zodat we even voor zessen in Hannover aankwamen. Vervolgens met de stadtbahn naar het centrum voor een goed broodje Doner, en dan op naar het stadion. De meeste mensen van Kopenhagen waren toen al naar het stadion, we kwamen nog enkele fans in wit-blauw tegen op weg naar het Niedersachsenstadion.

De eerste helft was Hannover heer en meester, maar leidde het slechts met 1-0. 3-0 Was een beter afspiegeling van het krachtsverschil geweest. De tweede helft drong Kopenhagen meer aan, en kwam na een slippertje van Zieler (normaal een uitstekende doelman) op 1-1. Hannover drukte weer door, en de spanning nam toe. Zo'n 10 minuten voor tijd ramde Pinto 'op zijn André Hansen's' de bal in het doel en ontplofte het stadion. 2 minuten voor tijd kwam Kopenhagen echter op gelijke hoogte, door wederom een foutje van Zieler. Het voelde als een nederlaag, zeker doordat Luik-Poltava 0-0 bleef, en Hannover bij winst zo goed als door zou zijn geweest. Nu moet men nog vol aan de bak bij Luik en Kopenhagen, terwijl men Poltava nog thuis ontvangt.

De wedstrijd op de tribune werd gekenmerkt door veel vuurwerk en vlaggen, wat tot mooie plaatjes leidde. Na de tijd zijn we nog 'even' (tot 5 uur) het centrum van Hannover in gegaan, waar het goed toeven was.

Enkele foto's:

Afbeelding
De autobahn

Afbeelding
Warming up van Hannover

Afbeelding

Afbeelding
Sjaaltjes bij '96 Alte Liebe'

Afbeelding

Afbeelding
De noordtribune

Afbeelding

Afbeelding
Blauw-wit in het uitvak!

Afbeelding
Pyro in het thuisvak

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Ook vuurwerk in het uitvak

Afbeelding
Wedstrijdmoment

Afbeelding

Afbeelding
Vuurwerk na de 2-1

Afbeelding

Afbeelding
Smokkelwaar :wink:

Afbeelding

Afbeelding
Engelse pub in het centrum

Afbeelding
Pints

Afbeelding
Roosje kopen?

Afbeelding
De 'sansibar'
Corruption is everywhere, fight it!
Avatar gebruiker
Fanatic 4-ever
Superster
 
Berichten: 6181
Geregistreerd op: 17-12-2004 22:21
Woonplaats: Oudeschoot

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Hielke » 25-10-2011 11:30

Erg leuk om hier eens een Italiaans voetbalverslag te zien. Dank, sonnema!
Avatar gebruiker
Hielke
Superster
 
Berichten: 5854
Geregistreerd op: 20-06-2007 08:26

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Eric » 25-10-2011 14:31

Mooie verslagen weer Hielke, Sonnema en Xander!

Napoli speelt in het Geel-Blauw dus reden des te meer om de zijde van het in rosso-blu spelende Cagliari te kiezen.


Dit is inderdaad ook altijd een reden om nooit voor zulke teams te supporteren :D Geel en blauw, blegh.
Avatar gebruiker
Eric
Superster
 
Berichten: 3079
Geregistreerd op: 08-12-2002 12:00
Woonplaats: Rotterdam

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor xander » 25-10-2011 22:26

Eric schreef:Mooie verslagen weer Hielke, Sonnema en Xander!

F4E hoor ;), al was ik wel mee.

Heb nog wel een paar bewegende beelden.
Lekkere pyro shows bij opkomst zowel de Nordkurve als het uitvak http://youtu.be/-RXkMQ4jtDk

Na de 1-0 weer een pyro show bij Ultras Hannover http://youtu.be/KcloPxFlF0Q wat voor goede sfeer zorgde in het stadion. Hetzelfde gebeurde toen FC Kopenhagen de 1-1 maakte in het uitvak http://youtu.be/5yoJkMYRkS4 .

Wedstrijd momentje http://www.youtube.com/watch?v=Z8iwYOPScvs

Volgende week met circa 8000 96 fans naar Kopenhagen waar tientallen bussen vol 5 uur in de ochtend richting Kopenhagen centrum gaan.

Wel grappig, Kopenhagen wou alle kaarten buiten het uitvak (dat al gigantisch uitgebreid is met naastgelegen vakken) die aan buitenlanders verkocht waren blokkeren (ging om 2000 stuks) maar is nu toch weer terug gedraaid en de kaarten zijn weer geldig. Ben zeer benieuwd wat voor tafarelen we kunnen verwachten. Als er nog Kopenhagen tips zijn let me know!
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4911
Geregistreerd op: 27-08-2005 15:00
Woonplaats: Oranjewoud

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Calimero » 26-10-2011 09:21

Xander hoe zit het met de vrouwen in Hannover?
Avatar gebruiker
Calimero
Superster
 
Berichten: 5191
Geregistreerd op: 13-12-2009 11:36

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor feanfans » 26-10-2011 10:21

Calimero schreef:Xander hoe zit het met de vrouwen in Hannover?


Geen foto's van de Mac? :wink:
feanfans
Superster
 
Berichten: 2186
Geregistreerd op: 22-12-2005 16:48

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor xander » 12-11-2011 00:12

F.C. København - Hannover 96 1-2 | Parken Stadion | Europa League Poule B | Østerbro stadion | 3-11-2011 plus bezoek Brøndby Stadion.

Afbeelding

De return op Fanatic4ever zijn verslag.

Gezien we zelf niet Europees spelen en heimwee hebben naar Europese tripjes zijn we vorige week donderdag met onze vrienden afgereisd naar Kopenhagen. Een belangrijk duel na de teleurstellende 2-2 thuis tegen Kopenhagen. Wie vandaag wint staat met een voet in de volgende ronde en de verliezer zal waarschijnlijk afvallen. De fans voelen zich erg betrokken bij de club om die Roten naar de volgende ronde te loodsen en besloten massaal naar Kopenhagen af te reizen, er waren meer dan 10.000 kaarten verkocht aan de Hannover aanhang wat een thuiswedstrijd sfeer zal opleveren.

01.00 uur vertrokken we vanuit Zwolle naar Kopenhagen zonder ongeregeldheden. We hadden voor de route over de grote Beltbrug gekozen (18 km) zodat we niet hoefden te wachten op de pond en het was ook nog goedkoper. Een enkeltje over de Beltbrug kost slechts € 31.00,- , heel indrukwekkend bouwwerk. Te vergelijken met als er een brug zou zijn tussen Holwerd en Ameland. Op de weg merkte je de windstoten echt in de auto. Rond 10.00 in de ochtend kwamen we aan bij ons hotel wat al vol zat met 96 fans. We mochten officieel pas 14.00 op onze kamer maar gelukkig was de kamer verder niet bezet en mochten we er meteen in wat voor sommigen wel even goed was. Hier even gerelaxt en contact gezocht met onze vrienden van Hannover die per bus naar Kopenhagen afreisden. Ze hadden 2 uur vertraging door een gigantische controle door de Duitse politie bij de pond, alles werd over de kop gehaald en iedereen werd gefouilleerd. Ondanks dit zouden ze rond 13.00 aankomen bij het stadion en daar zouden we afspreken.

We zaten aan de andere kant van de stad wat bleek. Met een metro en trein verbinding uiteindelijk aangekomen bij het Parken stadion van FC Kopenhagen. Hier even een rondje gedaan, niet een bijzonder stadion van buiten en lijkt wel op een office. De fanshop was daarintegen wel heel mooi en enorm groot, de Feanshop past er wel 6 keer in. Niet veel later kwam de bus met ons vrienden uit Hannover aan en zijn we de stad ingetrokken en met zelf meegebrachte zakken vol bier slenterden we door de stad al hebben we er niet veel van gezien. Kopenhagen was ontzettend groot en had geen idee waar je rondliep. Wat we wel hebben gezien is de beroemde kleine zeemeermin wat een grote publiekstrekker was bij de Hannover fans, deze kreeg de nodige nieuwe kleding vandaag even aan. Hierna nog op een plein geweest waar flink zelf mee gebracht bier werd gezopen en gezongen, zo waren er nog een aantal pleinen. Officieel mocht je niet drinken op straat maar werd vandaag gedoogd gezien alle Hannover aanhang het deed. De vrienden van ons wouden al vroeg in het stadion zijn. 16.00 uur verzamelen bij de bus en dan vlaggen klaarleggen want we mogen eerder in het stadion dan het overige publiek 18.00 uur. Dit werd iets later maar nog heel vroeg waren we al in het stadion wat er van binnen wel mooi uitzag. Hier de vlaggen klaargelegd en dan kon het zingen en wachten beginnen, we stonden eerste rij. De eerste rijen waren afgedekt met zwart zijl wat al snel weggedrukt werd zodat we echt dicht op het veld stonden. Inmiddels stroomde het stadion vol, onze kant achter de goal was vol Hannover publiek en ook de bovenste lange zijde was vol Hannover publiek evenals links naast de goal nog een vak. Het stadion was ongeveer 50/50 met supporters van beide kanten gevuld maar lang niet uitverkocht 26.000 bezoekers terwijl er iets van 40.000 in het Parken stadion passen.

De wedstrijd stond onder leiding van Nederlandse arbitrage, de scheidsrechter was Eric Braamhaar met zijn assistenten Angelo Boonmaan en Rob van de Ven. De vijfde official was Reinold Wiedemeijer die we even vriendelijk begroeten bij zijn warming up, en hij zag ons. Tijdens de wedstrijd stond hij de hele tijd voor onze neus (5m) dus een paar leuke dingen naar zijn hoofd geslingerd, die zal ook wel gedacht hebben, huh Nederlanders. Oud sc Heerenveen speler Christiaan Grindheim stond wederom in de basis van FC Kopenhagen.

De spelers beginnen de warming up en de dikke 10.000 Hannover fans laten van zich horen. Op het moment dat de spelers richting de kleedkamers gaan pakken de fans de klaargelegde vlaggen en beginnen te zwaaien en nog even het volume van het gezang op te schroeven. Je ziet bij ons dat het na 1 minuut wel mooi is geweest te zwaaien met een vlag, hier was het wel dik 5 minuten. De spelers komen op en een lading fakkels wordt ontstoken wat mooie plaatjes oplevert. Tijdens de wedstrijd werden ook de nodige fakkels nog ontstoke. Dit allemaal ondanks grote controles. Even dacht ik dat de wedstrijd nog gestaakt zou worden gezien de keeper van Kopenhagen helemaal gek werd maar dit gebeurde niet.

De 2 ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd maar Kopenhagen kwam op voorsprong. Het publiek van Hannover gaf niet op en ging er nog even flink achterstaan en toen kwam de 1-1 gekkenhuis en een paar minuten later de 1-2 met een zeer fraai doelpunt http://youtu.be/IpC7W9dCqcU en de boel explodeerde van blijdschap. Fans in tranen, mannen van een jaar of 30 klommen in de netten en vielen naar beneden voor de boarding. Het kon allemaal niet meer op. De laatste minuten waren ontzettend spannend wat aan het Hannover publiek te merken was, ze waren ontzettend stil maar vlak voor het fluitsignaal begonnen ze weer te zingen http://youtu.be/NOoR6bDgJCg . Vorige keer kregen ze de gelijkmaker in de laatste minuut om de oren. Dit keer niet en kon er na het fluitsignaal een groot feest gevierd worden met de massaal meegereisde aanhang http://youtu.be/5PPl8YhMjxA . We werden nog een half uur vastgehouden maar de spelers kwamen 20 minuten later terug uit de kleedkamers en gingen voor het vak met de fanatieke aanhang zitten om te genieten http://youtu.be/6_JO5rD72tM . Toen dezen terug gingen naar de kleedkamer werd nog gescandeerd “Wir wollen den Trainer sehen“ . Het duurde even maar niet veel later kwam onder luid gejubel Mirko Slomka het veld op en vierde ook nog even een feestje met de fans.

Het Kopenhagen publiek vond ik zeer fanatiek publiek, het was niet uitverkocht maar de fans die er waren waren bloed fanatiek en haakten veel in bij songs van hun harde kern en zongen net als het Hannover publiek veel heen en weer http://youtu.be/SnmcSaToIrU . De harde kern Sektion 12 København zijn circa 2000 supporters die allemaal meededen met sjaaltjes en klappen wat een mooi gezicht was om naar te kijken maar na de 1-2 was het over. De sfeer aan de Hannover zijde was alsof het een thuiswedstrijd was http://youtu.be/VB46_XQFtzA .

Hierna gingen we naar buiten waar een gigantische groep van Kopenhagen omsingeld was door de politie en we allemaal weg moesten bij het stadion van de politie. We waren kapot na deze prachtige dag en gingen daarom na een biertje vroeg op bed.

De volgende dag nog een bezoek gebracht aan het Brøndby Stadium, de club met de verkeerde kleuren. De fanshop zag er fantastisch uit met casual kleding en ik vond het stadion ook wel wat hebben alleen de kleuren…. Gevraagd of we binnen mochten kijken en we werden gastvrij onthaald. Er werd even een belletje gedaan naar de fanchef en die wou ons wel een rondleiding geven. Een jongen van een jaar of 28 die mooie verhalen had en de fanatieke supporter wel begreep als ik zijn verhalen hoorde. Te vergelijken met de functie hier van Rini. Hierna huiswaarts gegaan waar we 3 uur in de file gestaan hebben maar dat mocht de pret niet drukken, het waren 2 fantastische dagen!

Kopenhagen is zeker aan te raden maar ga dan een week. Overal kan je met euro’s betalen tegen de actuele koers wat niet verkeerd is. De stad is heel erg netjes en modern. Bij de metrostations is het perron afgeschermd met glazen die opengaan als de onbemande metro aankomt een verademing met hier in Nederland.

Enkele foto's:

Afbeelding
De gigantische Beltbrug.

Afbeelding
Het Parken stadion gevonden met ervoor het Østerbro stadion.

Afbeelding
Een grote FC Kopenhagen megastore in het stadion.

Afbeelding
De andere kant.

Afbeelding
De kant van de fanatieke aanhang van Kopenhagen.

Afbeelding
De Duitsers komen dus extra bier werd ingeslagen, 50 kroon per biertje omgerekend zo’n dikke 7 euro.

Afbeelding
Daar is de spelersbus ook al.

Afbeelding
De bekende zeemeermin.

Afbeelding
Vroeg in het stadion om de vlaggen klaar te leggen.

Afbeelding
Van binnen ziet het stadion er beter uit dan van buiten behalve onze zijde ziet er lelijk uit met een inklapbare tribune.

Afbeelding
Ondertussen wachten buiten al honderden Hannover fans tot ze naar binnen mogen.

Afbeelding
5 minuten voor aanvang werd er al met de vlaggen gezwaaid.

Afbeelding
NN

Afbeelding
Pyro show.

Afbeelding
Bovenste ring lange zijde ook helemaal vol met Hannover publiek.

Afbeelding
Cheers, biertje in de rust.

Afbeelding
1-2, wat een ontlading.

Afbeelding
Megafoons zijn in het buitenland wel toegestaan, een speler maakt hier even gebruik van.

Afbeelding
Speler en fans.

Afbeelding
Hannover was hier…

Afbeelding
Wij waren er ook bij!

Afbeelding
Na de tijd een gigantische politie macht op de been.

Afbeelding
Met de zeer nette metro weer naar ons hotel.

De volgende dag naar de club met de verkeerde kleuren, Brøndby.

Afbeelding
Brøndby stadium.

Afbeelding
Casual kleding in de fanshop.

Afbeelding
We mogen een kijkje binnen nemen.

Afbeelding


Afbeelding
Lijst met spelers die voor Brøndby speelden en in het nationale elftal uitkwamen.

Afbeelding
De fanatieke supporters hebben een mooie tribune op de kleuren na.

Afbeelding
Hoofdtribune.

Afbeelding
Capo pleateau.

Afbeelding
Er wordt geregeld even een fakkeltje afgestoken…

Afbeelding
Achter de tribune mogen de supportersgroepen zelf bepalen hoe ze het willen hebben.

Afbeelding
Mooie graffiti.

Afbeelding
Dit was mijn verslag van Kopenhagen.
Laatst bijgewerkt door xander op 20-03-2012 23:02, in het totaal 2 keer bewerkt
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4911
Geregistreerd op: 27-08-2005 15:00
Woonplaats: Oranjewoud

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Hielke » 12-11-2011 11:25

Prachtig verslag, Xander! Mooi tripje. Ongelooflijk, zoveel uitsupporters. Kopenhagen is een mooie groundhopstad. Eerder in dit topic staat een verslag van een bezoek dat 1920 en ik vorig jaar aan Brøndby, Lyngby en kleinere stadionnetjes in de stad brachten.
Avatar gebruiker
Hielke
Superster
 
Berichten: 5854
Geregistreerd op: 20-06-2007 08:26

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor xander » 05-12-2011 23:50

Standard de Liège - Hannover 96 2-0 | Stade Maurice Dufrasne/Sclessin | Europa League Poule B | 30-11-2011

Je hebt reisjes en je hebt reisjes.

Afbeelding

De wedstrijd waar we eerst graag heen wouden i.p.v. Kopenhagen uit, maar helaas bleek het al snel dat we geen kaarten zouden gaan krijgen gezien de supportersverenigingen allemaal te weinig kaarten kregen voor het aantal leden en het thuisvak vonden we ook geen optie.

Er was zeer grote belangstelling vanuit Hannover voor deze wedstrijd net als in Kopenhagen alleen was de Belgische burgemeester helemaal in paniek en maakte deze wedstrijd tot een hoog risico duel. Hannover kreeg maximaal 1700 kaarten waar wel weer 10.000 verkocht konden worden. Hannover moet met georganiseerd vervoer komen en Duitsers konden geen kaarten voor de thuisvakken kopen plus er was een noodverordening in Luik, Duitsers mochten zich niet eerder dan 19.00 uur vertonen in de stad.

Lüttich: Verhaltenskatalog für 96-Fans

Während in Kopenhagen noch über 10.000 Hannoveraner ihre Mannschaft unterstützten, begrenzte Lüttichs Bürgermeister und Polizeichef Willi Demeyer mit einem umfassenden Verhaltenskatalog die Anzahl der Gästefans auf 1.700.

Ein Sonderzug der Hannoveraner wurde kurzerhand verboten. Den Fan-Bussen ist es erst erlaubt ab 19 Uhr die belgische Grenze zu passieren. Dabei wird insbesondere ein Auge auf alkoholisierte Fahrgäste geworfen. Sollte jemand zu tief ins Glas geschaut haben, droht ihm nach Angaben von Hannover 96 ein Einreiseverbot.

Jeder Fan, der sich tagsüber auf den Weg nach Lüttich machen wird, droht eine 24-stündige Ingewahrsamnahme der ansässigen Polizei. Insbesondere wenn die Fanutensilien offen getragen werden, denn dies ist nach dem Verhaltenskatalog frühestens 90 Minuten vor der Begegnung gestattet.



Afgelopen dinsdag kreeg ik een sms dat er nog een kaart over was voor Standard Luik – Hannover 96 in het uitvak of ik ook belangstelling nog had. Hierop meteen besloten met OV naar Maastricht te reizen en vanaf daar de trein naar Luik te pakken. Al snel klopten er 2 andere jongens aan die ook wel mee wouden. Maar we konden geen meer kaarten regelen ondanks dat wouden ze graag mee onder het motto we zien wel hoe we het uitvak in komen en hebben niet veel geld op zak.

Woensdag middag was het dan zover, matchday. 14 uur s’ middags vertrokken we naar Luik met de trein. Via Utrecht kwamen we 4 uur later aan in Maastricht waar we over moesten stappen op het Belgische spoornetwerk. Net aangekomen in Maastricht bleek de door ons geplande trein niet te reiden dus moesten we een uur wachten op het station. Dit maakte gelukkig niet veel uit want we mochten een uur speling hebben om nog ruim op tijd te komen. Ondertussen besloten wij als arme studenten geen kaartjes te kopen voor de trein naar Luik.

Een uur later was het dan zo ver, de trein kwam wel opdagen en niet zo’n luxe als we gewend zijn hier in Nederland. De trein werd propvol en het werd erg benaud. Station Luik is een half uurtje reizen vanaf Maastricht met 2 stations ertussen. En ja hoor het eerste station stapt een conducteur inclusief 2 beveiligers met kogelvrije vesten de trein in en begon de controle wat haast geen doen was. Hierop anticipeerden we door het eerstvolgende station de trein uit te stappen om vervolgens weer achterin te stappen. Ondertussen ging de controle mooi door en had men niks door en zijn we niet gesnapt. Niet veel later kwamen we aan op het prachtige station van Luik. Gezien het nog ruim een uur duurde tot de wedstrijd begon hebben we besloten een taxi te nemen naar het Stadion.

We kwamen in de buurt van het stadion met de taxi maar konden niet tot aan het stadion komen, alle straten met daaraan veel kroegen waren afgezet. Deze straten stonden vol met wel een stuk of 40 supportersbussen van supportersverenigingen van Luik uit heel België en hier werd flink de moed in gedronken. Veel blauw op straat en ook in de lucht was ook iets wat meteen opviel.

Wij snel opzoek naar het uitvak. Al snel liepen we tegen een blokkade op van politie we mochten niet in de buurt komen van het uitvak. Na uitleg dat we Hannover fans uit Nederland waren mochten we toch doorlopen naar het uitvak. Hier kwam iemand die voor mij een kaartje had geregeld bij het hek. Maar hoe komen de andere 2 jongens binnen. Ik liet mijn kaart zien bij de poort en de 2 overige jongens een oud kaartje van Heerenveen en de Belgische steward liet ons gewoon door, stap 1 gehad dus.

We kwamen op een binnenplaats met de supportersbussen van de Hannover fans. Hier werd nog het nodige meegebrachte bier gezopen. Ondertussen even gekeken wat de volgende stap naar het uitvak zou zijn. 4 draaipoortjes waar het kaartje werd gescand met ervoor Hannover stewards die toezicht houden en er meteen achter Belgische stewards die foliëren. Dit gaat een lastige opgave worden dachten wij. Daarom besloten we te wachten tot het wat drukker werd bij de poortjes.

Het was zo ver, stap 2. Een van de jongens van ons gaat het proberen met een oud Heerenveen kaartje maar nee deze deed niks en de poortjes zagen er ook wel erg krap uit. Al snel bemoeide een Hannover steward zich er mee dat hij het verkeerde kaartje had. En boem een Hannover fan drukt hem met zichzelf door het hekje. De Hannover steward probeerde het nog tegen te gaan maar hij kon niet communiceren met de Belgische steward en hij werd mooi gefouilleerd en was dus binnen. De andere van ons is op dezelfde manier binnen gekomen. Ongelofelijk, we lachten ons dood.

Stap 3 was nog het juiste vak in komen waarvoor de kaartjes nog een keer gecontroleerd werden. Hierop even naar boven geweest en met wat meer kaarten terug gekomen en de jongens waren binnen. Geweldig!

Het stadion van binnen ziet er best fraai uit en is vrij stijl waardoor je op de bovenste ring 2/10 van het veld niet ziet waaronder een goal.

Het is zo ver de spelers komen het veld op en het uitvak staat in vuur en flam ondanks alle strenge controles is er een lading pyro het uitvak in gekomen wat echt prachtige plaatjes opleverde. Dit alles onder het motto waar men voor strijd in Duitsland „Pyrotechnik legalisieren – Emotionen respektieren“. Dit was dan ook het hoogte punt van de avond, het voetbal aan Hannover was echt dramatisch en deed de sfeer ook niet ten goede al was het uitvak zo nu en dan nog wel lekker vocaal te horen.

Het Standard Publiek was erg protesterend, na de 1-0 ging het stadion vocaal flink los en sprong de hele tribune tegenover ons gezamenlijk. Ook werd er zo nu en dan over en weer gezongen met andere tribunes. Het dieptepunt qua beleving heb ik hier wel gezien in de skyboxen met glas ervoor. De mensen in deze boxen gingen niet eens juichen bij een doelpunt van Standard maar bleven dood op hun stoel zitten.

Al met al een kut avond voor de supporters van Hannover maar gelukkig was er goed nieuws in Poltava want Vorskla Poltava speelde tegen FC Kopenhagen gelijk wat betekend dat Hannover samen met Standard Luik Europees gaat overwinteren al was er geen feeststemming meer aanwezig bij de fans.

We lopen naar beneden waar het hele uitvak binnen de hekken is omsingeld door politie. En dit loopt uiteindelijk ook uit de hand door de provocerende houding van de Politie. Met van alles en nog wat word er naar de ME geslingerd. Er werd een bevel omgeroepen dat we de bussen in moesten maarja wij waren niet met de bus. Op vertoon van onze ID mochten doodnormaal langs de politie die in velle oorlog was met de Hannover fans het uitvak uit. Bizar.

We zijn het uitvak nog niet uit of een waterkanon rijd spuitend de binnenplaats in, belachelijk. We keken nog even toe maar er kwam nog politie naar ons toe dat we door moesten lopen. Hierop besloten nog even een klein rondje stadion te doen even een kijkje nemen in de fanshop etc. en er stond nog een hek open waardoor we binnen nog even een kijkje konden nemen.

Hannover overweegt klacht tegen Belgische politie
Hannover 96 verloor woensdag met 2-0 bij Standard, maar dat was bij de meeste supporters het minste van de zorgen. Na de wedstrijd kwam het namelijk tot een bijzonder harde confrontatie met de Belgische ordetroepen. Hannover 96 overweegt zelfs een klacht.
De supporters van Hannover 96 hebben een goede reputatie, maar toch werd de match in Luik als risicowedstrijd bestempeld. Als gevolg daarvan mochten de Duitse supporters bijvoorbeeld niet binnen in het centrum van Luik. Dat zorgde voor wrevel bij de club en de supporters, vooral omdat de verplaatsing naar het Deense Kopenhagen op de vorige speeldag vlekkeloos was verlopen.

Na de wedstrijd in Luik ging het echter volledig fout. De Belgische ordetroepen gingen de confrontatie met de aanhang van Hannover 96 aan. Daarbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok, honden en traangas. Meerdere Duitse supporters raakten zwaargewond bij de ongeregeldheden. De club Hannover 96 vindt het geweld buiten alle proportie en dient eerstdaags wellicht een officiële klacht in tegen de Belgische politie.


Hierna besloten we lopend terug te gaan naar het station, een tocht van zo’n 4 km want we hadden toch de hele nacht. Lopen in Luik was erg griezelig overal kapotte ramen afval op straat en alles slecht onderhouden en mensen die alleen maar Frans kunnen spreken.

Bij het station troffen we het, een paar 24u kroegen. Hier uiteindelijk een naar binnen gegaan. We kwamen in gesprek met een dronken Luik fan die treinmachinist was. We kregen de nodige biertjes van hem en hij vroeg hoe we morgen naar huis gingen. Hierop antwoorden we met de trein en hij gaf ons allemaal een 1e klas Benelux dagkaart. Het zag er erg nep uit maar oké. De tijd vloog om en we kregen wel honger. De man wist nog wel wat waar iets lekkers te krijgen was 20 minuten lopen wat 3 kwartier werd en we vertrouwden het niet meer. Hierop besloten terug te lopen en meneer sloeg de hoek om. Uiteindelijk weer terug gegaan naar de 24u kroeg waar we eerst zaten. De muziek werd hier steeds duisterder en toen was het 5 uur. Tijd om de eerste trein naar Maastricht te pakken. Wat een prachtige station en wat een raar contrast met hoe pauper de rest er in Luik uit ziet. Maar waar kunnen we ons treinkaartje afstempelen?, nergens. Ik had nog een pen mee en schreef de datum op het kaartje. We gingen mooi 1e klas zitten in de oude trein en zien wel. Al snel werden we gecontroleerd, niks aan de hand. Even gevraagd of het kaartje ook geldig was in Nederland en het antwoord was ja. Dus mooi slapend 1e klas slapend huiswaarts gekeerd met een paar overstappen.

Wat een trip en betaalbaar ook haha.

Afbeelding
Trein rijd niet.

Afbeelding
Aangekomen op het prachtige station van Luik wat een gigantisch schril contrast is met de rest.

Afbeelding
Stadion in zicht.

Afbeelding
Binnenplaats uitvak.

Afbeelding
We zijn binnen, warming up.

Afbeelding
Pyro bij opkomst op beide ringen.

Afbeelding
..

Afbeelding
Mooie plaatjes…

Afbeelding
Een van de vele supportersclubs die Luik telt heeft een TIFO actie.

Afbeelding
Op de tribune van de harde kern van Luik veel sjaaltjes.

Afbeelding
Links de hoofdtribune.

Afbeelding
De oostribune met in de skyboxen dood publiek.

Afbeelding
Onder de wedstrijd was er ook nog het nodige vuurwerk.

Afbeelding


Afbeelding
Wedstrijdmomentje.

Afbeelding
2-0 verloor Hannover en kon daar weinig tegenin brengen.

Afbeelding
Ondanks dat bedankten de spelers het meegereisde publiek.

Afbeelding
Nog even onze sporen achtergelaten.

Afbeelding


Afbeelding
Buiten liep de boel inmiddels onnodig uit de hand door de politie op de binnenplaats.

Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding
Wij mochten er dood normaal tussenuit.

Afbeelding
De politie vond het inmiddels tijd een waterkanon naar binnen te rijden.

Afbeelding
Wij konden mooi rond het stadion lopen en kwamen uit bij de fanshop.

Afbeelding
De shop was niet heel bijzonder

Afbeelding
Tot ons verbazing stonden alle hekken naar binnen nog open zonder toezicht.

Afbeelding


Afbeelding
Allemaal snacktentjes buitenom het stadion.

Afbeelding
Een van de vele kroegen rondom het stadion.

Afbeelding
Ons gekregen treinkaartjes van een dronken machinist.

Afbeelding
De eerste trein naar huis.

Afbeelding
Oud materiaal.

Afbeelding
Moe maar voldaan keerden we met dank aan onze dronken machinist 1e klas huiswaarts.

Afbeelding


Afbeelding
The end, een reisje die je niet weer snel zult herbeleven.
Laatst bijgewerkt door xander op 20-03-2012 22:48, in het totaal 1 keer bewerkt
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4911
Geregistreerd op: 27-08-2005 15:00
Woonplaats: Oranjewoud

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor mitrita » 06-12-2011 00:00

Mooi verslag. al blijft die Hannover en pyrofetish wat ondoorgrondelijk. :wink:
Avatar gebruiker
mitrita
Superster
 
Berichten: 4615
Geregistreerd op: 02-12-2002 20:31

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Feanfan 1 » 06-02-2012 16:13

Dit seizoen is er geen amateurvoetbal, dus het lijkt me een leuk idee om een wedstrijd in Duitsland te bezoeken.
Wedstrijden die me wel leuk lijken voor de zaterdag, ook qua reistijd: (voorkeur gaat naar Dortmund-Leverkusen)
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Werder Bremen - Hoffenheim
Borussia M Gladbach - Schalke'04

Is bij een van bovenstaande wedstrijden mogelijk bij het stadion kaarten te kopen of is dat te riskant ?
Moet ik via de clubsite bestellen of via een andere site op internet ?
Alvast bedankt,
(ik had geen zin om het topic door te spitten)
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7695
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor xander » 06-02-2012 16:58

Bremen en Dortmund zijn lastig, die moet je van te voren plannen. Via http://www.eventimsports.de/cms/index.php?id=94 kan je makkelijk kaarten bestellen via Credit card, een heel handig systeem. Je kan je vak stoel/staanplaats en alles zelf kiezen en zien wat er vrij nog is.

Dortmund kan je makkelijk via de volgende link bestellen maar de wedstrijd die jij wil bezoeken is bijna uitverkocht want ik zie dat er nog een kleine 150 plaatsen vrij zijn.
https://www.eventimsports.de/shops/index.php3?shopid=20

Borussia Mönchengladbach als die niet tegen een al te grote club speelt zijn er wel kaarten te krijgen aan de kassa. Mocht je geen kaarten voor het thuisvak kunnen krijgen dan is het geen probleem om bij de kassa van het uitvak kaarten te kopen mits niet uitverkocht. Het is maar net hoeveel fans Schalke mee neemt gezien hun prestaties dit seizoen zou dit duel ook wel eens uitverkocht kunnen zijn op voorhand.

Ik zit zelf eens even rond te struinen maar de meeste wedstrijden in de bundesliga zijn al bijna uitverkocht op voorhand ,veel zitten rond de 95%

Verder zijn er rondom de stadions in Duitsland veel mensen die kaarten proberen te verkopen wat vaak niet eens duur hoeft te zijn, je kan er op gokken.
Laatst bijgewerkt door xander op 06-02-2012 17:08, in het totaal 1 keer bewerkt
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4911
Geregistreerd op: 27-08-2005 15:00
Woonplaats: Oranjewoud

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Feanfan 1 » 06-02-2012 17:08

Als ik de kaarten via die site bestel, moet ik de kaarten daar dan afhalen ? Ik zie namelijk geen bezorgkosten
(alvast) bedankt voor de info
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7695
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor xander » 06-02-2012 17:09

Hangt er vanaf bij HSV kreeg ik de kaarten gewoon thuisgestuurd maar bij Hannover moet je ze bijvoorbeeld afhalen.
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4911
Geregistreerd op: 27-08-2005 15:00
Woonplaats: Oranjewoud

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Fanatic 4-ever » 06-02-2012 18:34

Afhalen is makkelijker op korte termijn gezien je de levertijd naar Nederland niet weet. Je loopt dan met uitgeprinte bevestiging naar die kassa en je krijgt zo je kaarten, werkt heel simpel. Gladbach is trouwens wel aan te raden, net over de grens, leuk stadion en ze doen het op het moment goed. In Gladbach zelf is ook wel prima te eten.
Corruption is everywhere, fight it!
Avatar gebruiker
Fanatic 4-ever
Superster
 
Berichten: 6181
Geregistreerd op: 17-12-2004 22:21
Woonplaats: Oudeschoot

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor mitrita » 06-02-2012 19:29

Hannover bittet wieder zur Kasse

Fehltritte der eigenen Fans in der Europa League sind Hannover 96 teuer zu stehen gekommen. Wegen dem Abbrennen von Pyrotechnik sowie weiterer Verfehlungen wurden die Niedersachsen von der UEFA zu einer Geldstrafe von insgesamt 45.000 Euro verdonnert. Die 96er wollen sic"Unsere Linie bleibt konsequent. Wir werden die Verursacher zur Rechenschaft ziehen und diese Geldstrafen weitergeben", machte 96-Präsident Martin Kind unmissverständlich klar.

Hannover 96 wurde von der UEFA wegen Verfehlungen der eigenen Fans bei dem Europa-League-Spielen beim FC Kopenhagen (2:1) zu einer Geldstrafe von 15.000 Euro verurteilt. 96-Anhänger hatten Leuchtfackeln und Rauchbomben abgefackelt, außerdem war ein Fan während des laufenden Spiels in Kopenhagen auf den Rasen gelaufen. Die dänische Polizei hat die Täter von Kopenhagen bereits ermittelt und die Personalien an die 96er weitergegeben. Hannover hat auch bereits juristische Schritte gegen die Schadensverursacher eingeleitet.h das Geld von den Schadensverursachern allerdings wiederholen.Anders sieht die Sachlage allerdings in Belgien aus. Beim Duell gegen Standard Lüttich (0:2) war es neben dem Einsatz von Pyrotechnik auch zu Scharmützeln mit den örtlichen Sicherheitsbehörden gekommen - 30.000 Euro Strafe für den Bundesligisten waren die Folge. "Auch hier wollen wir wissen, wer Hannover 96 erheblich geschadet hat. Die Ermittlungen zur Identifikation der Täter in Abstimmung mit den belgischen Behörden dauern noch an", so Martin Kind.

Dass es die Niedersachsen ernst meinen, dürfte klar sein. Bereits in der Hinrunde hat Hannover 96 eine vom DFB für das Abbrennen von Feuerwerkskörpern verhängte Geldstrafe in Höhe von 4000 Euro an einen ermittelten Verursacher weitergegeben.
Im Hinblick auf das bevorstehende Zwischenrundenspiel am 23. Februar (19.00 Uhr) beim FC Brügge mahnte Kind zur Besonnenheit: "Neue Verstöße würden zu weiteren hohen Strafen führen. Dann wären auch weitergehende Konsequenzen für unsere Anhänger nicht auszuschließen."


Prachtige maar dure plaatjes.
Ik neem aan dat ze jou nog niet op het spoor zijn Xander ? :wink:
Avatar gebruiker
mitrita
Superster
 
Berichten: 4615
Geregistreerd op: 02-12-2002 20:31

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor xander » 06-02-2012 20:30

mitrita schreef:
Hannover bittet wieder zur Kasse

Prachtige maar dure plaatjes.
Ik neem aan dat ze jou nog niet op het spoor zijn Xander ? :wink:


De fans geven er i.i.g. weinig om, afgelopen zaterdag in Berlijn:
Afbeelding
Afbeelding
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4911
Geregistreerd op: 27-08-2005 15:00
Woonplaats: Oranjewoud

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Feanfan 1 » 09-02-2012 20:39

Ik heb gelukkig 3 kaartjes weten te bemachtigen voor Dortmund-Leverkusen
Iemand een tip waar ik de auto kan parkeren? Er zijn wel 2 of 3 grote parkeerplekken, maar ik weet niet of ik daar een parkeerkaart voor nodig heb of ed
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7695
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor xander » 09-02-2012 21:40

Feanfan 1 schreef:Ik heb gelukkig 3 kaartjes weten te bemachtigen voor Dortmund-Leverkusen
Iemand een tip waar ik de auto kan parkeren? Er zijn wel 2 of 3 grote parkeerplekken, maar ik weet niet of ik daar een parkeerkaart voor nodig heb of ed

Ik ben nog niet in Dortmund geweest maar over het algemeen zijn de Duitse stadion goed te bereiken met in de buurt van het stadion gigantische parkeervelden tegen een kleine betaling en heb je geen parkeerkaart nodig, vaak iets van € 2.50. Iets verder vanaf het stadion kan je gratis pakeren en met shuttlebussen wordt je naar het stadion gebracht. Mijn ervaring is dat het in Duitsland allemaal keurig geregeld en aangeven is. Op vertoon van het wedstrijd kaartje kan je gratis met het openbaar vervoer reizen in de desbetreffende stad.

Ik ga 11 maart naar Werder Bremen - Hannover 96. De tweede keer Bremen voor mij, ik ben benieuwd hoe het eruit ziet na de renovatie waar ze destijds net mee begonnen.
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4911
Geregistreerd op: 27-08-2005 15:00
Woonplaats: Oranjewoud

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Feanfan 1 » 09-02-2012 21:50

Ik moet mijn kaartjes bij de kassa afhalen, dus met het OV wordt moeilijk. Ik vind wel een oplossing, dan maar een eindje lopen
Ik ben nog nooit in het Weserstadion geweest, maar als ik de beelden/foto's zo zag voor de renovatie, was het wel aan vervanging toe.
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7695
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Jeroen » 10-02-2012 10:14

Kan me herinneren dat ik in Dortmund op loopafstand van het stadion kon parkeren, alleen na afloop duurt het dan erg lang om weg te komen. Wel een absolute aanrader dat stadion + club. Prachtig.
Jeroen
Superster
 
Berichten: 8379
Geregistreerd op: 02-12-2002 14:15
Woonplaats: De Ommelanden

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor baasje » 10-02-2012 17:32

Voor de normale wedstrijden in Dortmund lijkt het relatief eenvoudig om kaarten via de officiële site te kopen. Is er ook iemand die ervaring heeft met topwedstrijden van Dortmund? Zou op 10 april graag naar Dortmund - Bayern München gaan.
Realiteit is een illusie die ontstaat bij gebrek aan alcohol.
baasje
Selectiespeler
 
Berichten: 372
Geregistreerd op: 09-03-2009 17:29
Woonplaats: Amsterdam

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor mitrita » 11-02-2012 00:45

baasje schreef:Voor de normale wedstrijden in Dortmund lijkt het relatief eenvoudig om kaarten via de officiële site te kopen. Is er ook iemand die ervaring heeft met topwedstrijden van Dortmund? Zou op 10 april graag naar Dortmund - Bayern München gaan.

Hou ebay ook in de gaten, Daar komt ook nog wel een wat voorbij voor dit soort wedstrijden.
Avatar gebruiker
mitrita
Superster
 
Berichten: 4615
Geregistreerd op: 02-12-2002 20:31

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Feanfan 1 » 11-02-2012 22:28

Weer thuis van Dortmund-Leverkusen. Eerste helft golfde het spel nog wat heen en weer, maar wienig kansen. Vlak voor rust alsnog 1-0 door de Japanner Kagawa. Tweede helft was niet om aan te zien. Leverkusen wilde wel, maar kkon niet en Dortmund had het onder controle, zonder zelf nauwelijks iets te creëeren. Leverkusen speelde erg slecht en ballack heeft geen minuut gespeeld. Al vond ik Dortmund als kkoploper ook erg tegenvallen.
We hebben het in Nederland wel eens over een slecht arbitraal trio, maar deze drie konden er ook wat van.
Ook het parkeren was erg goed geregeld. Je kon overdekt parkeren op nog geen 5 minuten van het stadion en het kostte 6 Euro dat vooraf moest worden betaald bij een man die het allemaal regelde
Een klein minpuntje. Ze hebben net als in de Arena zo'n kaart die je op moet waarderen voor het eten en drinken.

Voor de wedstrijd zijn we trouwens nog in het stadion van Schalke''04 geweest en het museum bezocht. Daar vanuit kon je ook het stadion van binnen kijken. Vinden de meesten het Gelredome een sporthal, deze vind ik 2x zo erg. Toch zou ik er wel eens heen willen om een wedstrijd te bezoeken

Ik heb trouwens nog foto's van Dortmund-Leverkusen, maar aangezien er door een ander forumlid al eens foto's zijn geplaats, laat ik het achterwege
Laatst bijgewerkt door Feanfan 1 op 12-02-2012 10:55, in het totaal 2 keer bewerkt
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7695
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor gerdykster » 12-02-2012 05:57

@feanfan1, Ik ben wel benieuwd naar de foto's. Warschijnlijk ben ik niet de enige.
Wanneer krijgen wij weer eens waar voor ons geld?
Avatar gebruiker
gerdykster
Wereldspeler
 
Berichten: 1222
Geregistreerd op: 30-06-2008 10:37

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Feanfan 1 » 12-02-2012 11:10

Ik wil ze plaatsen, maar dat wil niet :angry:

"The image file you tried to attach is invalid"
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7695
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Fanatic 4-ever » 15-02-2012 12:04

Feanfan 1 schreef:Voor de wedstrijd zijn we trouwens nog in het stadion van Schalke''04 geweest en het museum bezocht. Daar vanuit kon je ook het stadion van binnen kijken. Vinden de meesten het Gelredome een sporthal, deze vind ik 2x zo erg. Toch zou ik er wel eens heen willen om een wedstrijd te bezoeken


Klopt, vind het een verschrikkelijk stadion zonder uitstraling.
Corruption is everywhere, fight it!
Avatar gebruiker
Fanatic 4-ever
Superster
 
Berichten: 6181
Geregistreerd op: 17-12-2004 22:21
Woonplaats: Oudeschoot

Re: [Groundhopping] Wedstrijdbezoek in binnen- en buitenland

Berichtdoor Gekko » 15-02-2012 15:57

Volgend jaar gaan we weer Europees op pad met de eigen club. Wie weet waar we terecht komen.
Gekko
Superster
 
Berichten: 10137
Geregistreerd op: 26-02-2005 12:35
Woonplaats: Heerenveen

VorigeVolgende

Keer terug naar Sport overig

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 29 gasten