Sander de Vries LC

› actueel nieuws dat niet elders past

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Plaats reactie
Ebiede
Verified
Forumicoon
Berichten: 6255
Lid geworden op: 09-12-2004 19:02

Sander de Vries LC

Bericht door Ebiede »

Zijn er meer mensen die zich mateloos irriteren aan de negatieve berichtgeving van Sander de Vries van de LC.

Twee voorbeelden: Het stuk over de gelden van Sarr, hij insinueert dat de handelswijze van Heerenveen uniek is. 99% van de clubs werkt op deze manier waarom moet er dan z'n negatieve lading overheen.

Verslaggeving in een oefenwedstrijd tegen Gaasterland.. "het is nog maar 2-0 met de rust tegen amateurs" Feitelijk juist. Maar ook weer negatief sausje. Wat was de opdracht.. Hebben ze twee keer hard getraind.

Ook de podcast is vreselijk negatief en daarbij opgeteld Jan Vlap met z'n Twente verheerlijking is dat ook lastig om aan te horen en wordt er voor een journalist ook weinig tot geen nieuws gebracht.
Spijt heb je morgen maar!
Kaz_SCH
Verified
Wereldspeler
Berichten: 1381
Lid geworden op: 11-05-2006 10:50

Bericht door Kaz_SCH »

Ik erger me er ook aan, vooral de teneur in zijn stukjes en het soms bewust weglaten van nuancerende informatie. Aan de andere kant is persvrijheid een groot goed en moet hij lekker z'n werk doen zoals hij het wil, ik ben niet verplicht zijn product te consumeren.
AMDJ
Verified
Beheerder
Berichten: 89
Lid geworden op: 30-05-2006 23:57

Bericht door AMDJ »

Ik lees zijn berichtgeving ook altijd met een korrel zout, het is vaak feitelijk wel juist maar zwaar negatief belicht.
Lijkt er op dat dit sinds de fittie tussen Roozemond en LC erger is geworden.
hhage
Basisspeler
Berichten: 932
Lid geworden op: 18-07-2015 14:05

Bericht door hhage »

Idd ik erger me er ook mateloos aan,altijd het negatieve benoemen. De positieve dingen laat hij altijd maar weg.
Otsje P
Verified
Superster
Berichten: 4853
Lid geworden op: 22-02-2011 12:01

Bericht door Otsje P »

Ik heb er niet zo veel last van moet ik bekennen. Laten we wel wezen, Sander is in principe gewoon een Heerenveen supporter. En zoals in elk stadion heb je "glas half vol" en "glas half leeg" supporters. Hij is zeker kritisch maar negatief wil ik hem niet noemen.
Ebiede schreef: Ook de podcast is vreselijk negatief en daarbij opgeteld Jan Vlap met z'n Twente verheerlijking is dat ook lastig om aan te horen en wordt er voor een journalist ook weinig tot geen nieuws gebracht.
Ik luister meestal met plezier naar de podcast. Dat het weinig journalistiek nieuws brengt is correct maar dat komt omdat alle informatie voor iedereen al toegankelijk is op de diverse sites. Vlap verheerlijkt Twente niet, hij verteld gewoon hoe het zit. Ik vind het vreselijk irritant dat Twente de zaken zo goed voor elkaar heeft maar zo staat het er tegenwoordig gewoon voor.

Twente heeft alle seizoenskaarten, skyboxen, reclameborden, boarding, arrangementen enz. allemaal uitverkocht. Schroeven de begroting dit jaar met 9 miljoen!! omhoog. Gaan naar 35 miljoen dikke euro's. Ik ben stikjaloers, maar dat doen ze knap.
Ebiede
Verified
Forumicoon
Berichten: 6255
Lid geworden op: 09-12-2004 19:02

Bericht door Ebiede »

Pfff de openingspodcast van Sander en Jan . Het is niet eens meer realistisch maar verschrikkelijk negatief. Voorbeeld: GAE is Heerenveen al voorbij want die kopen een spits van 9 ton. Hoezo dan? Wij kopen een spits voor 1 miljoen.

Het is veel en veel te negatief. Natuurlijk gaan er nog heel veel dingen niet goed. Maar dat het zou negatief moet kan ik echt niet begrijpen. Ze doen ook net of is het bij Heerenveen heel slecht en bij de 17 andere clubs rozengeur en maneschijn.
Spijt heb je morgen maar!
AMDJ
Verified
Beheerder
Berichten: 89
Lid geworden op: 30-05-2006 23:57

Bericht door AMDJ »

Na de 9-0 van Cambuur:
Cambuur is figurant op galavoorstelling Ajax

Na de 0-8 in Heerenveen:
Rampzalig SC Heerenveen legt rode loper uit voor PSV en lijdt grootste nederlaag in clubhistorie

Classic LC. Was ook rampzalig natuurlijk, maar het verschil in hoe er geschreven wordt is opvallend en hinderlijk.
rodioncamataru
Jeugdspeler
Berichten: 18
Lid geworden op: 08-04-2024 18:20

Bericht door rodioncamataru »

Ach ja, LC en Omrop Fryslan zijn toch vooral spreekbuis van Cambuur. Enige positieve uitzondering vormt voor mij Roelof de Vries. Sowieso raar dat je het presteert om het in de Sportcast iedere week weer langer over Cambuur dan over Heerenveen te hebben, terwijl wij volgens mij nog steeds een divisie hoger spelen.
Ebiede
Verified
Forumicoon
Berichten: 6255
Lid geworden op: 09-12-2004 19:02

Bericht door Ebiede »

Wordt straks Anneke Douma gedraaid in Leeuwarden of Piter Wilkens in Heerenveen? | sportcolumn Sander de Vries
Sander de Vries • Vandaag, 09:00 • Sport


Oeps. Foutje. Stom. Heel vervelend, maar de keutel terugtrekken? Kan niet meer. Extra kosten? 9,4 miljoen euro.

In uw krant stonden vorige maand twee artikelen over een nieuwe parkeergarage in Heerenveen. Dat wordt een dure grap. Het onderzoeksbureau van de gemeente maakte een paar rekenfoutjes, prijsstijgingen hielpen ook niet mee, en hupsakee: daar ging het kostenplaatje van 15 naar 24 miljoen euro.

Mocht niet gebeuren, maar gebeurde toch – en over tot de orde van de dag.

Vergelijk de aanloop en nasleep van dit foutje gemakshalve eens met de 6 miljoen euro die SC Cambuur onlangs leende van de gemeente Leeuwarden, en dus moet terugbetalen, voor de stadionafbouw. Alle kritische vragen van burgers en raadsleden? Terecht, want het gaat tenslotte om gemeenschapsgeld. Het gebrek daaraan bij de Heerenveense parkeergarage? Bevreemdend, om precies dezelfde reden.

Maar goed, dat nieuwe stadion is ondertussen wel Cambuurs doekje voor het bloeden. Understatement: op sportief vlak zijn er bij de club wat foutjes gemaakt. Heb het even opgezocht. Na de eeuwwisseling waren er maar weinig clubs in de eerste divisie die minder presteerden na een degradatie dan Cambuur.

Fascinerend is de dynamiek in Leeuwarden. Sjors Ultee werd, tot zijn ontslag in oktober, door veel supporters gezien als de as van het kwaad. De halve finale van de beker onder Henk de Jong? Reclame voor de club. De resultaten in de competitie zijn evenwel nog slechter dan onder Ultee. Het voetbal: lange halen, gauw thuis. Maar nu ligt de sportieve malaise aan alles en iedereen behalve aan de trainer.

Dat er intern weleens met weemoed wordt teruggedacht aan de progressievere werkwijze van Ultee, gestoeld op strakke planningen en duidelijkheid? Het is de waarheid, maar niemand die het bij de club hardop wil, of durft, uit te spreken.

Het gaat deze weken vaak over groeipotentie in het nieuwe stadion. Maar na twee dramatische seizoenen zou een professionaliseringsslag bij de voetbalorganisatie volgens mij ook niet misstaan, inclusief de bijbehorende evaluaties en vragen.

Een voorzetje van mijn kant. Hoe heeft deze volledige technische staf gefunctioneerd? Welke spelers zijn beter geworden? Zit er progressie in het voetbal? Wat is eigenlijk de meerwaarde van het externe scoutingsbureau, dat een contingent aow-voetballers haalde?

En vooruit, een bonusvraag uit een andere categorie: hoe volwassen is het dat diverse Cambuur-medewerkers SC Heerenveen steevast ‘dkv’ of ‘die andere club uit de provincie’ noemen? Het is een futiliteit, ik weet het, maar zo’n kleinzielige mentaliteit werkt remmend op een organisatie die vooruit wil.

Kortom, ik ben benieuwd, als we de tijd een paar jaar vooruitzetten. Knalt ’t Woanskip uit de speakers van een eredivisionist in een fraai stadion? Of klinkt dan zachtjes Piter Wilkens’ evergreen over Leeuwarden uit de geluidsboxen van een hypermoderne parkeergarage in Heerenveen?
Wat niveauloze column.. Is er geen eindredacteur die hier naar kijkt. Hij wil iets zeggen over de constructie betreffende de financiering van het Cambuur-stadion en dan haal je de bouw van een parkeergarage in Heerenveen erbij. Ga dan de bouw en financiering van beide stadions vergelijken, maar dit slaat de plank volledig mis.
Spijt heb je morgen maar!
SuperFrysk
Invaller
Berichten: 352
Lid geworden op: 08-08-2023 19:49

Bericht door SuperFrysk »

Haha. Dit moet wel het slechtste column ooit zijn, wat is nou precies de boodschap? Ook dat vergelijken altijd met ons, je krijgt bij hem ook altijd het idee dat die diep van binnen stiekem hoopt dat ze ons voorbij gaan.
SuperFrysk
Invaller
Berichten: 352
Lid geworden op: 08-08-2023 19:49

Bericht door SuperFrysk »

Overigens weet Sander zelf ook wel dat de rekensommen vanuit Cambuur nooit realistisch zijn geweest en het op een slinkse wijze doorheen heeft gedrukt. Maar dat mag allemaal zomaar door de parkeergarage in Heerenveen?
Alfred
Wereldspeler
Berichten: 2307
Lid geworden op: 02-12-2002 21:53

Bericht door Alfred »

Sander de Vries had op de middelbare school een Cambuursjaaltje om. Hij is bevriend met Cambuurders en heeft bijvoorbeeld het vrijgezellenfeest van Reon Boeringa georganiseerd. Een kliek. Op zich niet verboden maar in hoeverre je dan objectief kan zijn? Overigens deel ik wel zijn mening over Kevin Zandvliet. Die heeft een matig CV, is een mooiprater en zit zichzelf alleen maar vrij te pleiten. Verlies nemen en afscheid nemen zou ik zeggen. Een te belangrijke positie in de organisatie om te laten bemannen door een flierefluiter.
Gebruikersavatar
Pibe
Jeugdspeler
Berichten: 14
Lid geworden op: 08-04-2024 14:43

Bericht door Pibe »

Alfred schreef: 04-05-2024 19:00 Sander de Vries had op de middelbare school een Cambuursjaaltje om. Hij is bevriend met Cambuurders en heeft bijvoorbeeld het vrijgezellenfeest van Reon Boeringa georganiseerd. Een kliek. Op zich niet verboden maar in hoeverre je dan objectief kan zijn? Overigens deel ik wel zijn mening over Kevin Zandvliet. Die heeft een matig CV, is een mooiprater en zit zichzelf alleen maar vrij te pleiten. Verlies nemen en afscheid nemen zou ik zeggen. Een te belangrijke positie in de organisatie om te laten bemannen door een flierefluiter.
Hoe waar is je oordeel als je zijn voornaam al niet eens goed hebt? Ik vraag me ook af hoe serieus we Sander de Vries en zijn spionnenleger moeten nemen, ook al is het vaak wel een kwestie van waar rook is, is vuur. Het artikel blijft suggestief met ongefundeerde conclusies.
Alfred
Wereldspeler
Berichten: 2307
Lid geworden op: 02-12-2002 21:53

Bericht door Alfred »

Het is Kenneth Zandvliet, even een slordigheidje. Maar ik blijf bij mij mening over hem. Hopelijk bewijst hij deze transferperiode mijn ongelijk.
Plaats reactie